Slangebrennevin (2802)

Denne flaska med rượu rắn, slangebrennevin, kjøpte jeg i Vietnam i 1994. Den begynner altså å få årgangsstatus, noe som egentlig sier noe om smak og aroma. Drikken er en tradisjonell vietnamesisk medisin og har hatt god effekt i kritiske situasjoner, så den er blitt stående i påkommende tilfeller. Ifølge etiketten skal den være god for dårlige knær, dårlige nyrer og neurasteni (utmattelsesdepresjon eller kronisk trøtthet).

En kunne jo tro at dette var en måte å preservere slangekjøtt på, men slik er det ikke. Slangen inneholder ulike medikamenter som skal være bra for helsa, og disse skal så absorberes av alkoholen. Alkoholprosenten er høy, rundt 70, så hvis en tar seg en støyt, kjennes det virkelig. Og med minnet av duften og den spesielle smaken i munnen er det ikke rart at det går litt tid før en tar neste.

Slangebrennevinet skal være bra for viriliteten. Etter sigende hadde brennevinet den ønskede effekten på en som fikk et lite glass av meg. Det gikk ikke lang til før kona ble gravid. Han har ikke spurt om å få mer, men har fått flere barn, så det er mulig at det er snakk om positive langtidsvirkninger.

Reklamer

Om olafhusby

Språkviter, bestefar, forfatter, forlegger, blogger, reisende
Dette innlegget ble publisert i Kjøpt og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Slangebrennevin (2802)

  1. marit olave sier:

    Er dette samme type som du serverte oss på en linjeforeningsfest for nye studenter en gang (du hadde kræsjkurs i vietnamesisk)? Syns så tydelig å huske at sprit m/slange var en klar festvinner.

  2. olafhusby sier:

    Ja, den står seg ennå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s