Forelesningsnotater (2103)

Fram gjennom årene har jeg skrevet et utall sider med forelesningsnotater. Over tid utdateres ting, iallfall må notatene suppleres. Da burde de gamle notatene a vært kastet, men det skjer ikke alltid. Jeg har ennå notater fra slutten av 1970-tallet liggende. De gamle notatene på bildet (fra 1992) har illustrasjoner som på den tida måtte vises på lysark. Lysark ble nummerert og det ble markert i notatene når det skulle kunne legges fram.

Etter hvert er de fleste notatene kommet over i elektronisk form og PowerPoint og lignende programmer er nå fullstendig dominererende. Jeg husker ikke sist jeg så at et lysark ble lagt på en prosjektor.

Lysark og PowerPoint var framskritt, men jeg liker likeel best ei stor tavle, kritt og en svamp. Det blir mye krittstøv underveis, og har en på seg svarte klær, kan en risikere å se ut som en baker når forelesningen er over. Det er morsommere å la forelesningen få leve sitt eget liv – til en viss grad. Det er en mellomvei mellom å gå et strengt strukturert løp styrt av PowerPoint eller å havne på viddene, som man kan gjøre når den ene digresjonen tar den andre – og klokka går.

Om olafhusby

Språkviter, bestefar, forfatter, forlegger, blogger, reisende
Dette innlegget ble publisert i Selvlaget og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s