Falsknerier (0405)

Når en rusler rundt i Havana, går det ikke mange minuttene mellom hvert Psst med etterfølgende tilbud om å kjøpe sigarer. Selgerne garanterer selvsagt, mens de kikker seg rundt etter politiet, at dette er originale varer som kommer rett fra fabrikken. De er ikke stjålet, men en eller annen kjenning eller slektning har av uforklarlige grunner klart å få dem med seg, og av uorklarlige grunner er det akkurat jeg som er utpekt som heldig kunde. 

Sigarene er av svært varierende kvalitet.  Noen er løse i fisken, andre gir nærmest følelsen av å røyke en stokk. Røyken varierer også avhengig av fyllet som er brukt. Utenpå kan de være fine, men når en har sett sigarer bli til på fabrikken, ser en at tilbudet virkelig er variert. Fargeforskjellene er store, lengde og tykkelse varierer også. 

Våre gode cubanske venner frarår oss å kjøpe på gata. De kjenner pålitelig folk som virkelig kan skaffe stoff fra fabrikken. Dermed blir det til av jeg kjøper fra våre venner. Ikke fordi jeg stoler på at det de tilbyr er ekte vare, men heller ut fra at det i denne sammenhengen er bedre å bli lurt av kjente enn ukjente.

Hvis noe er ekte her, er det i beste fall magebeltet. Det kan jo utmerket godt hende at våre venners venn arbeider på en trykkeribedrift og ikke på en sigarfabrikk.

Om olafhusby

Språkviter, bestefar, forfatter, forlegger, blogger, reisende
Dette innlegget ble publisert i Kjøpt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s